luni, 9 ianuarie 2012

Oficial: Caras - noul selectioner

Este oficil . Noul selectioner al Moldovei este Ion Caras. Dupa discutii ce pareau a fi infinite , Pavel Cebanu, presedintele FMF a facut publc numele selectionerului, care a aacordat si el un interviu presei.

Nu este prima data cind Ion Caras va conduce nationala. Mai mult decit atit, el a fost primul selectioner al nationalei Moldovei la fotbal. Dupa meciurile cu Georgia ( primul din istoria nationalei ) si cel cu Lituania (1-1) , Caras a fost inlocuit de Eugen Piunovschi , care a debutat cu o victoria categorica , 5-0 in fata Pakistanului.  "Interimarul" Piunovchi a stat la cirma nationalei doar 5 meciuri ( 3 victorii , 2 infringeri). Caras a fost cel care a reveit pentru a sta la cirma nationalei 5 ani , si a deveni cel mai longitiv selectioner al Moldovei din istorie. A plecat insa dupa o rusinoasa infringere cu polonezii, chiar pe stadionul Republican, scor 3-0. Pe parcursul celor 5 ani , Caras a obtinut rezultate notabile, cum ar fi meciul incheiat 1-1 cu Steatele Unite ale Americii (SUA), victoria cu Georgia chiar la Tbilisi, in primul meci oficial al nationalei, victoria cu Tara Galilor, dar si remiza cu Ucraina lui Shevcenko.
Fundas de meserie, Ion Caras si-a dedicat intreaga cariera "Nistrului", in prezent Zimbru Chisinau. A facut istorie timp de 15 ani, jucind aproape 400 meciuri si marcind 50 goluri, extrem de mult pentru un fundas.
 Ion Caras a condus nationala in preliminariile  CE-1996 si CM-1998.
Caras nu va avea viata usoara in noul mandat. Are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din  Brazilia (2014), dintr-o grupa cu Anglia, Muntenegru, Ucraina, Polonia si San Marino.
Fostul selectioner, Gabi Balint, a primit ca obiectiv clasarea cit mai sus in clasament, in conditiile in care Modlvoa avea atunci si o grupa mai usoara, iar la turneul final se putea califica mult mai usor decit o poate face acum natonala noastra, de azi inainte - Nationala lui Caras, de altfel, si cel pe care mi l-am dorit cel mai mult la cirma., chiar daca imi place mai mult Spiridon. Lucescu a fost implicat intr-un accident de masina , iar acum este sansa lui, iar sansele lui Spiridon sa "revina" la nationala erau egale cu 0.

3 comentarii: